Stater Walk4ALS – VathorstRun

Goede doel

Ook dit jaar is Stichting ALS Nederland het verbonden goede doel aan de Yokogawa VathorstRun

Het goede doel
Sinds 2018 steunen wij Stichting ALS Nederland met de VathorstRun! Stichting ALS Nederland zet zich in tégen ALS en vóór de patiënten.
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.
Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet.
Met de VathorstRun kun je een actie starten en lever je een mooie bijdrage aan onderzoek voor het goede doel!
In 2023 richten we ons met de 10 kilometer Walk4ALS volledig op dit goede doel. Maar natuurlijk kun je ook nog steeds van jouw hardloopprestatie een sponsorloop maken. Steun ons in de strijd tegen ALS. Schrijf je in en maak een actiepagina aan op ons actieplatform.
In 2022 is Stater trotse afstandsponsor van de Walk4ALS!
START JE ACTIE VOOR ALS
Ambassadeur - Geert Jongeneel
Er is nog veel onderzoek nodig naar de oorzaak en behandeling van deze verschrikkelijke ziekte. Graag laten wij jullie kennis maken met onze ambassadeur Geert Jongeneel, zelf helaas ALS-patiënt.
In een prachtige documentairereeks genaamd 'ALS alles anders wordt' geeft hij een kijkje in het leven van zijn gezin. Wat doet de diagnose van een dodelijke ziekte met een gezin en hoe beïnvloedt dit hun dagelijks leven?
Wij vinden het moedig dat de familie Jongeneel het ziekteverloop van Geert en de impact hiervan op hun gezin op deze manier met de buitenwereld wil delen. Meer naamsbekendheid voor de ziekte ALS is ontzettend belangrijk, alleen zo krijgen we deze dodelijke ziekte de wereld uit. Draag jij ook bij aan een wereld zonder ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS? Maak dan nu je actiepagina aan.
Klaas Kieft
De eerste jaren dat Stichting ALS Nederland verbonden was aan de Yokogawa VathorstRun, was Klaas Kieft onze trouwe ambassadeur. Helaas komt voor Klaas en zijn familie dé oplossing voor deze verschrikkelijke ziekte te laat. Op 11 april 2021 is Klaas overleden aan de gevolgen van ALS. Wij wensen zijn familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte met het verlies.
Laten we er samen voor zorgen dat de oplossing voor deze ziekte voor Geert Jongeneel en zijn familie niet te laat komt. Doe mee aan de Stater Walk4ALS en zamel samen met ons zoveel mogelijk geld in!
Ben je benieuwd wat voor onderzoek er naar ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS precies gedaan wordt? Neem eens een kijkje op tricals.org.

De VathorstRun wordt mede mogelijk gemaakt door o.a.